vendégház

Elhelyezkedés

A Kispince Borbirtok a Belső-Somogyi dombság peremén fekszik Böhönye községben, 37 km távolságra a Balatontól.A környezet páratlan adottságokkal bír: A lankás somogyi dombok növénytársulásai gyönyörűek, sok túrázót vonzanak a térségbe. Böhönyét minden irányból erdő veszi körül, a Dávod puszta környéki erdőket természetvédelmi területté nyilvánították, a Boronka tájvédelmi körzet pedig ritka madárállományáról híres. A környék a vadászok előtt sem ismeretlen, a hazai és külföldi vadászok előszeretettel keresik fel nemes vadjai miatt.

A ház

A ház és wellness részleg 2020-ban épült, gyönyörű vidéki környezetben a kikapcsolódni vágyók számára. Nincs közvetlen szomszéd, csak a természet.
A házban 13 fő szállásolható el, kettő- és több ágyas szobákban. A felszerelt konyhát és étkezőt bármikor lehet használni, ugyanúgy, ahogy a kerti sütögetőt/bográcsozót, grillezőt, zsúrkocsit, sörpadokat és asztalokat a közös étkezésekhez az udvaron. Aki nem szeretne az étkezéssel törődni, a helyi vendéglőből tudunk biztosítani ebédet és vacsorát. A reggeli a foglalás árában benne van, ami egy bőséges reggeli paraszttál hagyományos, kovászos kenyérrel.
A műfüves napozóteraszon nyugágyak garantálják a kikapcsolódást, amiről közvetlen rálátás van a természetre, így fokozva az élményt.
Aki csak visszavonultan pihenne a verandán lévő függőhinta és kézzel faragott egyedi pad szolgálhat megnyugvásul egy izgalmas könyvvel és esetleg egy pohár borral a borospincéből.

A birtok

A Kispince Wellness Borbirtok egy hektáron terül el, és olyan szőlőtípusok találhatóak meg rajta, mint a Shiraz, Cserszegi Fűszeres, Zenit valamint Irsai Olivér. A birtokon a kellemes séták mellett kisebb rendezvények is tarthatók.

A borospince

A ház egyik különlegessége a borospince, ahol számos különleges bor mellett, már pár palack Beck bor is megtalálható. A pince tökéletes hőfokon tartja a nedűket számunkra a csapatépítők és a rendezvények során is. Igény esetén kérhető borkóstoló és hozzá passzoló paraszttál vagy pogácsa.
Egy terepjáróval a környékbeli borospincék, illetve szőlőültetvények is meglátogathatók.

Megközelítés

8719, Böhönye, Felső-Öreg hegy
Koordináták: 46°24’31.1″N 17°22’48.4″E
A 68-as úton a Böhönyei Magyarok Nagyasszonya Templomnál kell befordulni a Táncsics Mihály utcába, az utca végén a kereszteződésnél jobbra fordulni, majd rögtön balra és akkor már megérkeztünk a birtok határához. Onnan 50 méterre egyenesen, felfelé meg is érkezünk a házhoz.